A meleg nyári hónapokban az emberek többsége könnyebben nyit a friss ételek és a szezonális zöldségek, gyümölcsök felé. Még a strandon előszeretettel lecsúszó gyorsételek mellett is gyakrabban kerül saláta, vagy más könnyed fogás az asztalra. A nappalok rövidülésével és a hőmérséklet csökkenésével azonban hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani az étkezésünkre: sokan egészen tavaszig elfeledkeznek a kiegyensúlyozott és egészséges életvitel ismérveiről.

Így táplálkozz ősszel, hogy egészséges maradj!

Pedig szervezetünk vitaminraktárait ősszel érdemes a leginkább feltölteni, hogy immunrendszerünk ellenállóbb legyen a hűvösebb hónapokban ránk leselkedő fertőző betegségekkel szemben. A sötét, esős, ködös időjáráshoz kötődő hangulatingadozásról nem is beszélve! Szerencsére a megfelelő táplálkozással testi és lelki jóllétünkért is sokat tehetünk!

Kerüljenek fókuszba a szezonális zöldségek és gyümölcsök!

Tudtad, hogy ősszel is rengeteg színpompás és igazi vitaminbomba zöldség és gyümölcs kapható a piacokon? Ilyenkor kapjon főszerepet a konyhánkban a C-vitaminban gazdag káposzta, kelbimbó, a magas vastartalmú édesburgonya, a remek omega-3 forrás sütőtök, az agy vérellátását támogató cékla, az antioxidánsokkal teli alma, a koleszterinszintünket kordában tartó és magnéziumban gazdag dió, mandula, a kiváló rostforrás körte és természetesen az általános immunerősítő fokhagyma!

Meleg, laktató reggelivel jobban indulnak a hűvös napok is!

Egy meleg reggeli segít energiadúsan indítani a napot és még egy ködös hétfőn is visszaadhatja az életkedvünket! Egy gyorsan összedobott szendvics, vagy az aluljáróban vásárolt pékáru helyett szánjunk egy kis időt egy laktató fogás összedobására.

[eadvert]

Napunk megmentőjét a biztonság kedvéért akár előző este is előkészíthetjük! Jöhetnek a rostban gazdag fűszeres, almás-körtés zabkásák, a fehérjefogyasztásunkat támogató omlettek, tükörtojások sok zöldséggel! Adjunk egy esélyt az ázsiai kultúrákban elterjedt forró leveseknek is: nem fogjuk megbánni!

Az étel kiszállítás Budapest és minden nagyobb település környékén elérhető

Tárazzunk be egészséges rágcsálnivalókból!

Zordabb napokon nem ritka, hogy két étkezés között megállíthatatlanul ácsingózunk édesség és rágcsálnivaló után. Elégítsük ki okosan a sóvárgásunkat, tárazzunk be egészséges nassolnivalókból! Legyenek otthon (vagy a munkahelyünkön) kéznél olajos magvak, szezonális gyümölcsök, magas kakaótartalmú, jó minőségű csokoládé!

Használjunk gyógyító, melegítő őszi fűszereket!

Bár a szezonális és helyi étkezésnek nagy szerepe van egészségünk megőrzésében, a fűszerek tekintetében megengedhetünk magunknak egy kis “csalást”, és felmelegedhetünk a vércukorszintünket is kiegyensúlyozó fahéj, a gyulladáscsökkentő gyömbér és kurkuma, az antioxidánsokban gazdag szegfűszeg, szerecsendió és az emésztést elősegítő feketebors segítségével.

A vitaminraktárak feltöltését segítsük étrend-kiegészítőkkel!

Bármennyire is törekszünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, szervezetünknek szüksége lehet egy kis professzionális támogatásra. Legalább az őszi-téli hónapokban egészítsük ki az étkezésünket a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrend-kiegészítőkkel.

Alapvető fontosságú az energiaháztartás szabályozásában részt vevő C-vitamin, a kevesebb napfény idején az immunrendszerünket támogató, valamint az izmok, csontok egészségének megőrzéséért is felelős D-vitamin és a sejtek regenerációs folyamatait javító E-vitamin. A magnézium pedig szellemi frissességünk megőrzéséhez elengedhetetlen társ.

Ebéd menü rendelés: étkezzünk egészségesen főzés nélkül is!

A morcos őszi-téli hónapokban általában ránk esteledik, mire lecsukhatjuk a laptopunkat, vagy hazaérünk a munkahelyünkről. Kinek van kedve ilyenkor fakanalat ragadni? A főzés óriási macerának, a kaja kiszállítás viszont a mindennapokban elérhetetlen szolgáltatásnak tűnik.

Pedig az étel házhozszállítás sok nyűgöt levehet a vállunkról: a menütervezés feladatától a csúcsidőben boltban ácsorgástól a főzéssel töltött időn át. Mennyivel egyszerűbb lenne az életünk, ha az étel szállítás jóvoltából csak elfogyasztanunk kellene a meleg, laktató, őszi fogásokat!

Étel kiszállítás Budapest és minden nagyobb település környékén elérhető, a változatos kínálatnak köszönhetően pedig az egész család részére biztosíthatjuk az egészséges táplálkozást!

(x)

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.