Persze a gyerkőcöknek ilyenkor kicsit nehéz az iskolatáska, hiszen szeptemberben a legkisebbek újra visszaülnek az iskolapadba. A Vidék íze szeptemberi lapszámában különböző szuper recepteket talál arra, hogy mi kerüljön az uzsonnás dobozba. Ízelítő a receptekből: miniszendvicsek karajjal és sült almával, pulykás tortilla, sonkás sajtkrémmel töltött bagett, házi sajtos kifli.
Diót a sütibe és a főételbe! Számos húsnak, de még gombának is jól áll a dió. Ha nemcsak a süteményeket, de a főételt is ízesítené vele, akkor érdemes fellapoznia a szeptemberi lapunkat! Íme néhány recept, amit megtalál a friss magazinunkban: dióbundás sajtgolyók, diós rakott karaj.
[eadvert]
Töltsük fel a kamrát! Még időben felhasználhatjuk a kertben található finomságokat. Legyen szó befőttről, savanyúságról, vagy lekvárról, mindenre van egy jó ötletünk! Tudja például, hogyan készül a paprikalekvár? Szüksége van egy jó körtebefőtt receptre, de cukor és tartósítószer nélkül? Akkor nem fog csalódni a lapunkban.
Az ősz egyik sztárja határozottan a szőlő, amit felhasználhatunk sajttortához és pitékhez is. Legalább ilyen népszerű finomság a konyhában a sütőtök, amelyből sok-sok főételt készíthetünk, ezekre kínálunk a recepteket a Vidék íze szeptemberi lapszámában!