Ilyenkor átnézzük az ősszel betárolt krumplit, lecsírázzuk, ha kell, és örülünk, hogy van még jó pár kiló belőle. Főleg hónap végén sok olcsó ebéd és vacsora alapanyaga lehet. Ha körülnézünk a hűtőben és a kamrában, biztosan találunk egy kis hagymát, szalonnát, kolbászt, ha összerakjuk, csak jó sülhet ki belőle.

Kedvencünk, a tepsis krumpli

A tepsis krumplik az elfoglalt háziasszonyok és -urak barátai, nincs velük sok munka. A meghámozott, felkarikázott nyers krumpli kerül a tepsibe, mindenféle kiegészítőkkel, ami épp van otthon. Ha semmi más, csak egy kis füstölt szalonna, már az is nagyon finom lesz, de persze nem rontja el egy szál füstölt kolbász, pár vöröshagyma, némi főtt tojás vagy egy kis sajt sem. Legyünk kreatívak, mehet bele szinte minden, ami a hűtőszekrényben árválkodik. Ha összeraktuk, mehet a sütőbe, nekünk már semmi dolgunk vele, csak tálalni kell, ha megsült. lehetőleg egy nagy tál saláta társaságában.

Sepsi-féle tepsis burgonya
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
1 kg sárga burgonya
1 vöröshagyma
1 paprika
1 kápia paprika
2 paradicsom
1 kávéskanál szárított majoránna
3 evőkanál zsír

bors

Kettévágjuk a csirkecombokat. Sóval, borssal bedörzsöljük, fél órát pihentetjük. Vastagon kikenünk zsírral egy tepsit. A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a tepsiben. A vöröshagymát meghámozzuk, majd a paprikákkal és a paradicsommal együtt felkarikázzuk, rászórjuk a krumpli tetejére. Meghintjük sóval, borssal, majoránnával, kézzel óvatosan átforgatjuk. A tetejére tesszük a befűszerezett húst. Alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőbe toljuk, és 40 percig sütjük. Utána levesszük róla a takarást, és addig sütjük, míg a csirke szépen meg nem pirul a tetején.

Kolbászos tepsis burgonya
Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
20 dkg füstölt kolbász
15 dkg lecsókolbász
2 vöröshagyma
2 kápia paprika
2 gerezd fokhagyma
1 csipet szárított majoránna
2 evőkanál zsír

bors

Meghámozzuk a burgonyát és a vöröshagymát, a paprikáknak kivesszük a csutkáját. A kolbászokkal együtt az összes zöldséget felkarikázzuk (a burgonyát jó vékonyra vágjuk). Egy keverőtálba szórjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát, sózzuk és borsozzuk, alaposan összekeverjük. Egy tepsit vastagon kikenünk zsírral, beleszórjuk a keveréket, egyenletesen elosztjuk. 170 fokos sütőbe toljuk, és bő fél óra alatt ropogós pirosra sütjük.

Lusta rakott burgonya
Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
2 pár debreceni
15 dkg füstölt kolbász
4 főtt tojás
6 dl tejföl
1 tojás
2 vöröshagyma
15 dkg reszelt sajt
2 evőkanál zsír

bors

A burgonyagumókat alaposan lesúroljuk, majd hámozás nélkül apró kockákra felvágjuk. A debrecenit és a kolbászt felkarikázzuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott főtt tojást és vöröshagymát. A nyers tojást felverjük, belevegyítjük a tejfölbe. Ráöntjük a krumplis keverékre, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Átöntjük egy kizsírozott tepsibe, elsimítjuk. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot. 170 fokos sütőben körülbelül egy óra alatt megsütjük.

7 jó tanács a pergős rizskörethez

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.