Vannak olyan élelmiszerek, amiket egyszerűen nem praktikus az uzsonnába rakni, és van, amit eddig kihagytunk a  csomagolásból, pedig jól jöhet!

Kezdődik a suli! 10 ötlet, amivel feldobhatjuk az uzsonnát

  1. Óvatosan kell bánni a paradicsommal, ami „átáztathatja” a kenyeret, mire a gyerkőc megenné, így zöldségek közül inkább paprikát, retket, salátát használjunk. Ha dobozban hordja a gyerkőc a tízórait, akkor 2-3 szem koktélparadicsomot rakjunk neki a szendvics mellé.
  2. A sajt jó választás akár szendvics közé rakunk pár szeletet, akár 2-3 darab keksz mellé, rakunk be egy kockasajtot a dobozba. Azonban kerüljük azokat a sajtokat, amelyeknek túl erős szaga van, ne attól illatozzon az osztályterem!
  3. Az alma örök klasszikus, ha uzsonnáról van szó, de ilyen lehet még télen a mandarin is. Óvatosabban bánjunk azonban a banánnal, ami hamar megbarnul, roncsolódik a táskában. Bár szeptemberben még szezonja van, és dobozban, felkockázva elfér, óvatosan próbálkozzunk a görögdinnyével, aminek a levét, hamar magára öntheti a kicsit. Gyümölcs kiválasztásánál figyeljük a cukortartalmat is, hiszen a fehérkenyér együtt egy magasabb szénhidráttartalmú gyümölccsel, már a gyerekek szervezetének sem a legjobb.
  4. Ha tehetjük, használjunk az uzsonnához teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut választani.
  5. Szoktassuk rá a gyereket a kulacsra és a vízre. Ha lehet kerüljük a cukros, bolti, kakaóstejek csomagolását!
  6. Érdemes figyelni a heti menüt is a menzán. Persze egy ideális világban a gyerekek, mindig mindent belapátolnak a menzán, de ez nem igaz. Mindenkinek megvolt a maga mumusa. Ha azt látod, hogy szerdán a rettegett sóska kerül a tányérra, akkor inkább csomagolj neki több uzsonnát, reggel pedig beszéljétek meg, hogyan ossza be az ételeket a különböző napszakokban.
  7. Ha mi csomagoljuk a nasit, akkor legalább az illúziónk megmarad, hogy nem költi el az összes zsebpénzét a büfében. Készíthetünk otthon müzliszeletet, amit aztán berakhatunk a dobozba, de csinálhatunk zöldségekből mártogatós rudakat is.
  8. Érdemes gyűjteni a kisebb, formásabb lekváros üvegeket, mert ezekbe pofás házi müzlit csomagolhatunk. Az üveg aljára kerüljön egy evőkanál lekvár, aztán a natur joghurt, végül 2-3 evőkanál müzli.
  9. Variáljuk a különböző pékárukat! Kifli, zsemle, kenyér mellett használjunk tortillát, pitát, croissant.
  10. Csipsz? NE! Rakjon be magokat, szőlő szemeket, házilag sütött kekszet (ezeket vasárnap megsütheti, és dobozban tárolva, a héten kitart).

Ballagás? Gyereknap? – 7 ötlet gyerekzsúrhoz!

Retró menüsor ballagásra

 

[eadvert]

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.