Csodálatos nyár
Nyár közepén már hatalmas az alapanyagok választéka, egyszerre érik szinte minden, van zöldbab, tökfélék, saláták, cékla, újburgonya, paprika, paradicsom, meg a sokféle gyümölcs is. Ilyenkor az a legjobb, ha nem határozott tervvel megyünk a piacra, hanem abból sütünk-főzünk, amit éppen kapunk. Az igazán meleg napokon tökéletes menü lehet egy könnyű langyos vagy hideg leves, utána meg egy tartalmasabb hideg saláta, egyikhez sem kell a sütőt bekapcsolni. Ha pedig mégis sütnénk valamit, most kell elővenni a forró levegős sütőket. Ezeket az okos kis gépeket ki tudjuk tenni az erkélyre vagy a kerti asztalra, és máris nem a lakást melegítjük. Folytatjuk a minisorozatunkat, megint hoztunk pár remek receptet hozzájuk.
Készítettünk egy nagy előételes válogatást, ezek a gyorsan elkészíthető finomságok a nyári fegyvertárunk fontos részei. Szeretünk az asztal mellett hosszasan ücsörögni, beszélgetni, iszogatni, eszegetni. Ezek a finom falatok bevethetőek nagy családi nyaralásokon a kényelmes reggelikhez, lassú vacsorákhoz, de vendégfogadáshoz is remekek.
A másik nyári csodafegyver a házi pizza, nincs ember, aki ne szeretné. Ha nincs egy jó kis kerti kemencénk, akkor ehhez sajnos be kell kapcsolni a sütőt, szóval ez csak akkor jó választás, ha nem a konyhában eszünk, hanem a kertben vagy a teraszon, jó messzire a maximumra felfűtött sütőtől. A pizzatészta összeállítása nagyon egyszerű, a kelesztése kicsit időigényes, viszont nagyobb adagoknál sokkal, de sokkal olcsóbban jövünk ki, mint ha kész tésztát vásárolnánk (persze egy-két pizza és kezdő konyhatündér esetén nyugodtan használhatjuk a készen kapható alapot is). A pizza feltétezésébe pedig bevonhatóak a vendégek is, ha mindent kiteszünk egy asztalra, mindenki összerakhatja a saját kedvencét. Adunk egy nagyon jó tésztareceptet, és javaslunk hozzá három egészen különleges rakományt is.
A nyári gyümölcsökkel csodálatos desszerteket lehet készíteni, sütöttünk mi is többféle meggyes, málnás és sárgabarackos finomságot, hiszen édességre ilyenkor is nagyon vágyunk. A piték és egyéb sütemények mellett habcsókokat is csináltunk, hiszen ez a nagyon édes, nagyon ropogós nassolnivaló csodálatosan működik együtt a savanykás gyümölcsökkel. A legforróbb napokra pedig ötperces házi pálcikás jégkrémeket ajánlunk.
A következő napokban kedvcsinálóként itt is olvashatják majd a forró levegős sütőben készülő brassói, a mézes pirított sonkával tálalt kovászosuborka-krémleves, a citromos-áfonyás muffin és a sárgabarackos sajttorta receptjét.