Már kapható gasztromagazinunk friss, ropogós nyári száma, telisteli az évszakhoz illő receptekkel. Sokféle előétel vendégfogadáshoz, laktató saláták, könnyű levesek. Gyors és összetettebb desszertek nyári gyümölcsökkel. Az ínycsiklandó ételek és édességek mellett pedig sok érdekes olvasnivalót is kínálunk.

Megjelent a Vidék íze magazin legújabb, nyári száma!

Csodálatos nyár

 

Nyár közepén már hatalmas az alapanyagok választéka, egyszerre érik szinte minden, van zöldbab, tökfélék, saláták, cékla, újburgonya, paprika, paradicsom, meg a sokféle gyümölcs is. Ilyenkor az a legjobb, ha nem határozott tervvel megyünk a piacra, hanem abból sütünk-főzünk, amit éppen kapunk. Az igazán meleg napokon tökéletes menü lehet egy könnyű langyos vagy hideg leves, utána meg egy tartalmasabb hideg saláta, egyikhez sem kell a sütőt bekapcsolni. Ha pedig mégis sütnénk valamit, most kell elővenni a forró levegős sütőket. Ezeket az okos kis gépeket ki tudjuk tenni az erkélyre vagy a kerti asztalra, és máris nem a lakást melegítjük. Folytatjuk a minisorozatunkat, megint hoztunk pár remek receptet hozzájuk.

Készítettünk egy nagy előételes válogatást, ezek a gyorsan elkészíthető finomságok a nyári fegyvertárunk fontos részei. Szeretünk az asztal mellett hosszasan ücsörögni, beszélgetni, iszogatni, eszegetni. Ezek a finom falatok bevethetőek nagy családi nyaralásokon a kényelmes reggelikhez, lassú vacsorákhoz, de vendégfogadáshoz is remekek.

A másik nyári csodafegyver a házi pizza, nincs ember, aki ne szeretné. Ha nincs egy jó kis kerti kemencénk, akkor ehhez sajnos be kell kapcsolni a sütőt, szóval ez csak akkor jó választás, ha nem a konyhában eszünk, hanem a kertben vagy a teraszon, jó messzire a maximumra felfűtött sütőtől. A pizzatészta összeállítása nagyon egyszerű, a kelesztése kicsit időigényes, viszont nagyobb adagoknál sokkal, de sokkal olcsóbban jövünk ki, mint ha kész tésztát vásárolnánk (persze egy-két pizza és kezdő konyhatündér esetén nyugodtan használhatjuk a készen kapható alapot is). A pizza feltétezésébe pedig bevonhatóak a vendégek is, ha mindent kiteszünk egy asztalra, mindenki összerakhatja a saját kedvencét. Adunk egy nagyon jó tésztareceptet, és javaslunk hozzá három egészen különleges rakományt is.

A nyári gyümölcsökkel csodálatos desszerteket lehet készíteni, sütöttünk mi is többféle meggyes, málnás és sárgabarackos finomságot, hiszen édességre ilyenkor is nagyon vágyunk. A piték és egyéb sütemények mellett habcsókokat is csináltunk, hiszen ez a nagyon édes, nagyon ropogós nassolnivaló csodálatosan működik együtt a savanykás gyümölcsökkel. A legforróbb napokra pedig ötperces házi pálcikás jégkrémeket ajánlunk.

A következő napokban kedvcsinálóként itt is olvashatják majd a forró levegős sütőben készülő brassói, a mézes pirított sonkával tálalt kovászosuborka-krémleves, a citromos-áfonyás muffin és a sárgabarackos sajttorta receptjét.

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.