Ősszel dúskálunk a különféle zöldségekben, gyümölcsökben, nem kell sokat keresgélni, hogy miből főzzünk, a piacokon hegyekben áll a sütőtök, a káposzta, a cékla, melléjük pedig jöhetnek a komolyabb pecsenyék, hiszen bátran használjuk a sütőt, nem bánjuk, hogy melegíti a konyhát, sőt, örülünk neki.

Megjelent a Vidék íze magazin októberi száma!

KevŐsszel nagyon praktikus, ha délelőtt fogadjuk a családot villásreggelire. A napok egyre rövidebbek, este már sötét van, reggel viszont még egy kis napsütésre is számíthatunk. Összeállítottunk egy sokszínű menüt a vendéglátáshoz, adunk pár remek receptet, édeset és sósat egyaránt. Ha szép az idő, főzhetünk még a szabadban, bográcsban. Ehhez is van ajánlatunk: négyféle gulyáslevest főztünk, sütöttünk melléjük sós tésztákat is. (Persze bármelyik leves elkészíthető fazékban is.)

Nekünk a hónap zöldsége a sütőtök, így hát többféle étel készült ebből a remek zöldségből is: fűszeres, melengető raguk az esős napokra, meg két közkedvelt magyaros fogás, sütőtökkel gazdagítva.

A többi zöldféléből izgalmas főzelékeket főztünk, melléjük pedig ajánlunk húsos és hústalan feltétet is.

Ha csak nincs születésnapos a családban, októberben inkább egyszerűbb dolgokat sütünk. Persze a legsimább kevert tészta is rögtön ünnepi süteménnyé válik, ha kis krémmel megtöltjük, és csinosan szervírozzuk. Sütöttünk almás és körtés pitéket, hiszen ezekből a gyümölcsökből ilyenkor igazán gazdag a kínálat. A vállalkozó kedvűeknek lépésről lépésre bemutatjuk a makaronkészítés apró fogásait, hogy karácsonyra már teljesen gyakorlottak legyünk ennek az aprócska édességnek az elkészítésében is.

Kedvcsinálóként hamarosan itt is olvasható lesz a csülökgulyás, a sajtos-újhagymás bukta, a sütőtökös-csirkés rizottó és a svéd almatorta receptje.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink