Mától kapható az újságárusoknál gasztromagazinunk legfrissebb, ropogós száma. Ez a szám az iskolakezdés jegyében készült, sok tízóraiötlettel, gyerekbarát meleg fogásokkal, kényeztető édességekkel, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Megjelent a Vidék íze magazin szeptemberi száma

Szeptember elsején hagyományosan becsöngetnek, kezdődik az óvoda, iskola, vége a nagy nyári szabadságnak és lazaságnak, jönnek a szorgalmas, zsúfolt, feladatokkal teli hétköznapok. A gyerekes családokban napi gond, hogy mi legyen a tízórai, uzsonna, a legtöbb anyuka úgy gondolja, hogy az a jó, ha otthonról viszi a kicsi a tápláló, vitamindús, és persze szeretett ennivalót, hiszen fontos, hogy meg is egye. Sütöttünk békebeli sós vajaskiflit, valamint sok más édes és sós péksüteményt is. A legtöbb apróság a legszívesebben valamilyen péksüteményt eszik délelőtt, több kedvenchez is adunk jó receptet. Ha otthon készítjük ezeket a finomságokat, nagy valószínűséggel jobban fog ízleni (jó alapanyagokból pont azt és úgy sütjük, amit és ahogy szeretjük), ráadásul minden bizonnyal sokkal olcsóbban is fogunk kijönni, főleg, ha több lurkónak is kell csomagolni.

A napirend változásának következtében változik az ebéd és vacsora is, több gyerek ilyen-olyan okokból viszi magával az ebédet is az iskolába, mások pedig egyedül esznek otthon főtt ételt. Több olyan fogást is ajánlunk, amelyeket nagy valószínűséggel szeretnek, egyszerre nagyobb adag készíthető belőlük, és könnyen melegíthetőek. Az ősz elején hirtelen sok új gond, feladat, nehézség szakad ránk, még akkor is, ha nincs már óvodás-iskolás a családban, sok a kiadás, a házi konyha feladata ilyenkor főként a kényeztetés. Ennek a jegyében sütöttünk-főztünk pár olyan ételt is, amelyeket csak titokban imádunk, de nem valljuk be senkinek, hogy tejszínes meg cukros tésztákkal tömjük magunkat, hogy a többiről már ne is beszéljünk. Ugyanilyen simogató édesség a tejberizs, ehhez is adunk pár ötletet, hogyan gyárthatunk belőle kifinomult desszerteket.

Bőven kínálunk olvasnivalót is a receptek mellett, olvashatnak többek között A séf és a kertész vállalkozásról meg a Hétkenyér Zarándokpékségről.

Ízelítőként ma és a következő napokban itt is közzéteszünik egy-egy friss receptet a szeptemberi számból, mégpedig a következőket: Nagyi-féle tésztás zöldborsóleves, Budapest sertésragu, csokis tekercs, tejberizses-szilvás szelet.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.