Péntektől kapható a Vidék íze friss, ropogós októberi száma. A színes őszi ételeink egyszerű, nem drága alapanyagokból készültek, mégis nagyon finomak és egészségesek. Süteményeinknél a sokoldalú kevert tésztákra összpontosítottunk. Készíthetünk vele ünnepi tortákat és hétköznapi édességeket egyaránt.

Megjelent a Vidék íze októberi száma!

E havi számunkat a takarékosság szellemében állítottuk össze. A vendégfogadó asztalunkra egyszerű alapanyagokból sütöttünk-főztünk közkedvelt fogásokat, a májgombóclevestől az aranygaluskáig. Az ősz közepén szerencsére jó áron kapható a sokoldalú sütőtök, ebből is készítettünk többféle ételt is. Örök kedvenc a ropogós tócsni, alapvetően idő-, és nem pénzigényes, mindenki imádja, valószínűleg bármikor bármennyi elfogyna belőle. Édes és sós változatot egyaránt kínálunk. Remek és belépődíjmentes szórakozás a kirándulás, ráadásul ilyenkor a legszebbek az erdők. Többféle extra finom szendvicset ajánlunk hozzá, itt is sokkal jobban járunk mindenféle értelemben, ha otthon csomagoljuk a harapnivalót, nem útközben vásároljuk. Olvasóink leveleiből is egyszerű, őszi finomságokat válogattunk, paradicsommal, padlizsánnal, burgonyával.

Sokféle kevert süteményt készítettünk. Kevesen tudnak tökéletes piskótát sütni, pedig ez az alapja az otthoni tortáknak vagy a tekercseknek. Részletes leírást adunk hozzá, pár apró trükkel megspékelve. Természetesen ahhoz is vannak ötleteink, hogy milyen édességet készítsenek a különféle kevert tésztákkal. Sütöttünk pár régimódi kedvencet is, egyszerű, ám annál finomabb vargabélest és két nagy kelt tésztás klasszikust.

Kedvcsinálóként hamarosan itt is olvasható lesz a rozmaringos sütőtökkel tálalt fokhagymás oldalas, a klasszikus hortobágyi palacsinta, a gesztenyekrémmel töltött kakaós piskótatekercs és a mákos-túrós kuglóf receptje.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink