Milyen ételek állnak jól a zsályának, és a mentának? Hogyan nevelgessük őket a teraszon, mire figyeljünk? A tanácsok mellé recepteket is hoztunk!

Menta és zsálya – a nyár kedvelt zöldfűszerei

Zsálya

A leginkább ismert orvosi zsálya júniusban és júliusban hozza virágzik. Színe a fehértől az ibolyás liláig változhat. Természetesen a zsályának is tulajdonítanak jótékony hatást, így gyakran felhasználják az emésztés javítására, álmatlanság ellen, de különböző szembetegségek gyógyítására is. Leveleinek erős aromája szárítva fokozódik, azonban nyáron a friss leveleit érdemes használni. A zsályának nagyon jól állnak a különböző paradicsomos ételek, valamint a különböző húsos menük, egytálételek. Erős, intenzív íze miatt vigyáznunk kell azzal, hogy mennyi fűszert teszünk az ételbe.

zsálya, menta

Fotó: Shutterstock

3 recept zsályával:

Menta

A menta a nyár egyik kedvelt fűszere, hiszen jellegzetes illatához a frissességet párosítjuk az év ezen időszakában. A mentának élénkítő, frissítő hatása van, elősegíti az emésztést, enyhíti a puffadást és a hányingert de serkenti az epeműködést is. Mentát otthon is bátran ültethetünk, mivel jellemzően nem igényes növény. Érdemes mély termőrétegű, jó vízgazdálkodású talajba ültetni. Cserében is remekül érzi magát, de rakjuk napos ablakba, és időnként vágjuk vissza!

[eadvert]

menta

Fotó: Shutterstock

3 recept mentával:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.