Nagy kupacokban áll a sokféle piros színű paprika a zöldségeseknél, ilyenkor az áruk is egészen kellemes. A megszokott saláta mellett még számos étel készíthető belőlük, ajánlunk pár egyszerű, ám finom fogást.

Mi legyen a paprikával? Íme, a legjobb receptek

Ha hozzájutunk pár kiló szép paprikához, érdemes rögtön egy jó nagy adag sült paprikát készíteni. Nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt, serpenyőben készül. Hűtőszekrényben egy hétig eláll, és pillanatok alatt főtt ételt varázsolhatunk belőle.

[eadvert]

Balzsamecetes sült paprika: megmosunk és szárazra törlünk fél-fél kiló pritamin- és kápiapaprikát. Hosszában elfelezzük, kiszedjük a csutkát, kikaparjuk a magokat. A paprikahúst 2-3 centis kockákra felvágjuk. Fél deci olívaolajat egy nagy serpenyőbe öntünk, rászórjuk az előkészített paprikát, teszünk rá egy fedőt, és roppanósra pároljuk. Ha kész, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kis balzsamecettel, és még pár percig sütjük, már fedő nélkül, hogy az alatta lévő szaft jól besűrűsödjék.

Húsmentes, mégis laktató, nagyon ízletes fogás a juhtúrós paprika. Munkahelyi ebédnek is kiváló, egyrészt könnyen szállítható, másrészt nem túl nehéz étel, nem esünk tőle egész délutánra kajakómába.

Juhtúrós-kukoricás sült paprika rizzsel: egy serpenyőbe teszünk 30 dkg párolt barna vagy fehér rizst, hozzáadunk egy adag balzsamecetes sült paprikát, 40 dkg főtt, morzsolt kukoricát, összeforgatjuk, óvatosan kevergetve összeforrósítjuk. A tetejére morzsolunk 20 dkg juhtúrót, meghintjük összevágott petrezselyem zöldjével, és már tálalhatjuk is.

A fogyókúrázók, diétázók kedvence lesz a sült padlizsánnal és paprikával tálalt pulyka. Nincs benne túl sok kalória, nincs benne szénhidrát, nyugodtan ehetjük ebédre, vacsorára. Isteni az íze a pulykától és a paprikától, a padlizsán pedig remek állagot ad neki.

Pulykaérmék sült padlizsánnal és balzsamos paprikával: egy nagy serpenyőben egy-két evőkanál zsiradékra ráteszünk 70 dkg kis szeletekre vágott, sózott és borsozott pulykahúst. Fedőt rakunk rá, és elkezdjük párolni. Ha már puha, akkor levesszük a fedőt és pirosra sütjük. Kiszedjük a serpenyőből, áttesszük egy tányérra és melegen tartjuk. Meghámozunk egy közepes padlizsánt, apró kockákra vágjuk. Belerakjuk a pecsenyezsíros serpenyőbe, és nagy lángon, időnként megkeverve megsütjük. Hozzákeverünk egy adag balzsamecetes paprikát, és végül beleforgatjuk a sült pulykahúst is.

Tökéletes vacsoraétel a kolbászos paprikasaláta. Hideg zöldségek, meleg buggyantott tojás, nádszálvékonyaknak ropogós pirítóssal vagy friss kenyérrel. Pohárka hűvös borral. Szeretni fogják.

Kolbászos paprikasaláta: szeletekre vágunk egy kisebb szál füstölt kolbászt, egy serpenyőben egy kis olívaolajon ropogósra sütjük. Hagyjuk hűlni. Közvetlenül tálalás előtt összekeverünk egy adag sült paprikát, 20-30 dkg darabolt paradicsomot, 10 dkg zöld salátát, hozzáforgatjuk a kihűlt kolbászt. Kis sóval, frissen facsart citromlével ízesítjük még. Négy tányérra szétosztjuk, és mindegyikre rakunk egy-egy buggyantott tojást.

10 mennyei almás desszert

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.