A gyerekek imádják a fagylaltot, odavannak ezekért a jeges nyalánkságokért. Sok minden szól az otthoni gyártás mellett. Először is nincs benne sem színezék, sem nem kívánt állományjavító, sem több tonna cukor. Ráadásul (főleg, ha esetleg van pár szem saját gyümölcs) alig kerül valamibe. Az elkészítése pedig gyors és nagyon egyszerű.

Otthon készítve jobb, olcsóbb és szórakoztatóbb – házi jégkrémek

Pálcikás jégkrémek – nem kell mindig pontos receptMa már sok helyen kaphatóak jégkrémformák, nem is drágák. Érdemes több készletet is beszerezni, és egyszerre egy jó nagy adagot összedobni. A fagyasztóban sokáig eláll a kész jégkrém.Gyümölcsös jégkrémek:ezt általában nagyon szeretik a gyerekek, és tényleg villámgyorsan elkészül. A kiválasztott gyümölcsöt (eper, málna, barack, kivi stb.) pürésítjük, édesítjük (ez lehet cukor, méz, datolyaszirup, kókuszcukor stb.). Beletöltjük a kis formákba. Ha többféle ízt akarunk egy rudacskába tenni, akkor beleöntjük az elsőt, kifagyasztjuk valamennyire, majd mehet rá a következő, így már nem keverednek a pürék. És így tovább. Készülhet friss gyümölcsből vagy befőttből is. Az édesítés mellé tehetünk természetesen fűszereket is, amit kedvel az ifjúság, vaníliaőrleményt, fahéjat, citromhéjat, levendulát stb.

Különlegesen finom a banánjégkrém, krémes és selymes. A banánt pürésítjük, és tetszés szerint ízesítjük (gyümölccsel, fahéjjal, kakaóval stb.).Tejes jégkrémek:itt a testet a habbá vert tejszín adja. Ezt gazdagíthatjuk joghurttal, mascarponéval, tejföllel. Ezt a fehér krémet (habot) édesítjük, majd ízesítjük. Például citrommal és citromhéjjal, kókusszal, lime-mal és mentával, bogyósokkal, barackkal.Mentes jégkrémek: a gyümölcsös jégkrémek eleve mentesek. Ha tejesebb ízre vágyunk, akkor jöhetnek az alternatív megoldások. A sűrű kókuszkrémet ki lehet habosítani, utána édesítjük és ízesítjük. Kaphatóak vegán tejszínek is, ezek is jól használhatóak, pont úgy, mint a hagyományos tejszín. Készíthetünk áztatott kesudióból is krémet, amit majd ízesítünk.Különleges jégkrémek:keverhetjük a fentieket ízlés szerint, például nagyon finom, ha a gyümölcsös réteg alá teszünk pár centi tejszínest. Nagyon jó a fagyasztott, a szokásosnál kicsit erősebben ízesített, kis gyümölccsel felturbózott tejberizs. Keverhetünk bármelyik masszába chiamagot is, ekkor hagyjuk fagyasztás előtt kicsit duzzadni a magokat.

 

Áfonyás jégkrémszendvics

Kánikula ellen fagyival

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink