Pálcikás jégkrémek – nem kell mindig pontos receptMa már sok helyen kaphatóak jégkrémformák, nem is drágák. Érdemes több készletet is beszerezni, és egyszerre egy jó nagy adagot összedobni. A fagyasztóban sokáig eláll a kész jégkrém.Gyümölcsös jégkrémek:ezt általában nagyon szeretik a gyerekek, és tényleg villámgyorsan elkészül. A kiválasztott gyümölcsöt (eper, málna, barack, kivi stb.) pürésítjük, édesítjük (ez lehet cukor, méz, datolyaszirup, kókuszcukor stb.). Beletöltjük a kis formákba. Ha többféle ízt akarunk egy rudacskába tenni, akkor beleöntjük az elsőt, kifagyasztjuk valamennyire, majd mehet rá a következő, így már nem keverednek a pürék. És így tovább. Készülhet friss gyümölcsből vagy befőttből is. Az édesítés mellé tehetünk természetesen fűszereket is, amit kedvel az ifjúság, vaníliaőrleményt, fahéjat, citromhéjat, levendulát stb.
Különlegesen finom a banánjégkrém, krémes és selymes. A banánt pürésítjük, és tetszés szerint ízesítjük (gyümölccsel, fahéjjal, kakaóval stb.).Tejes jégkrémek:itt a testet a habbá vert tejszín adja. Ezt gazdagíthatjuk joghurttal, mascarponéval, tejföllel. Ezt a fehér krémet (habot) édesítjük, majd ízesítjük. Például citrommal és citromhéjjal, kókusszal, lime-mal és mentával, bogyósokkal, barackkal.Mentes jégkrémek: a gyümölcsös jégkrémek eleve mentesek. Ha tejesebb ízre vágyunk, akkor jöhetnek az alternatív megoldások. A sűrű kókuszkrémet ki lehet habosítani, utána édesítjük és ízesítjük. Kaphatóak vegán tejszínek is, ezek is jól használhatóak, pont úgy, mint a hagyományos tejszín. Készíthetünk áztatott kesudióból is krémet, amit majd ízesítünk.Különleges jégkrémek:keverhetjük a fentieket ízlés szerint, például nagyon finom, ha a gyümölcsös réteg alá teszünk pár centi tejszínest. Nagyon jó a fagyasztott, a szokásosnál kicsit erősebben ízesített, kis gyümölccsel felturbózott tejberizs. Keverhetünk bármelyik masszába chiamagot is, ekkor hagyjuk fagyasztás előtt kicsit duzzadni a magokat.