Magazin

Megosztó gyümölcs a birs, sokan rajonganak érte, mások már az illatát sem szeretik. Érdemes vele összebarátkozni, mert rengeteg vitamint és hasznos ásványi anyagot tartalmaz. Különleges íze remekül illik a sós ételekhez is, levesekhez, salátákhoz és pecsenyékhez egyaránt.
A sok babos étel között talán a sólet hozza leginkább lázba az embereket, ízes, fűszeres, laktató, kényeztető egytálétel, pont az ilyen zegernyés időkre való. Az a jó benne, hogy sokféleképpen alakíthatjuk, tehetünk bele ilyen vagy olyan nyers vagy füstölt húsokat, tojást, de akár vegán módon is elkészíthetjük.
A sárgaborsó nemcsak, hogy nagyon olcsó és egészséges, de rengetegféleképpen elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen. Mindezek ellenére sokan még azt sem tudják, hogy mi is ez pontosan. Pedig érdemes megismerni!
Hívhatod tócsninak, rösztinek vagy lepcsánkának, a lényegen nem változtat: így is, úgy is finomak, egyszerűen elkészíthetők, és mindnek reszelt krumpli az alapja.
Ez a szép színű gyökérzöldség nem tartozik a legnagyobb kedvencek közé, pedig szint egész évben kapható, olcsó, ráadásul nagyon egészséges a fogyasztása. Levestől a desszertig sokféle fogás készíthető vele, illetve belőle.
Gyönyörű a színe, könnyű elkészíteni, finom, tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, nem is megfizethetetlen. Majdnem egész évben kapható frissen, de fagyasztva is könnyen hozzájuthatunk. Nem is értem, miért nem eszünk mindennap brokkolit.

Ezek is érdekelhetnek