Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki az elsózott ételt! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted a főztödet!

Így mentsd meg az elsózott ételt – 5 kipróbált tipp

1. Átszűrt levesekhez először próbáljunk meg néhány dl vizet önteni, már a hígítás is segíthet rajta.

2. Keverjük az elsózott levesbe nyers tojásfehérjehabot, és ha megkocsonyásodott, emeljük ki. A tojásfehérje ugyanis magába szívja a felesleges sót.

3. Rántott vagy habart levesekbe reszeljünk nyers krumplit, forraljuk fel, majd vágjunk bele sok friss petrezselymet és zellerlevelet.

4. Keverjünk össze 1 kávéskanál almaecetet 1 kávéskanál cukorral, és keverjük kis adagonként az ételbe, amíg a felesleges sót semlegesíti.

5. Nemcsak leves, bármely étel, pl. pörkölt sózását mérsékelhetjük fél késhegynyi szóbabikarbónával.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.