Magazin

A fasangi fánkot sokan szeretik, de nem állnak neki az elkészítésének,. mert úgy gondolják, túl bonyolult, félnek a kurdarctól. Pedig van néhány apró trükk, amivel könnyű és lágy lesza tészta, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.
Készítse el otthon
Nehéz bizony! Főleg akkor, ha otthon készítjük el, és kicsit turbózunk a recepteken. Jöjjenek a kedvelt menzakaják, amiket azért otthon is szívesen fogyasztunk! (Az ételek nevére kattintva eljutsz a receptekhez!)
Imádjuk a bundázott bármit, igaz a mondás, hogy errefelé mindent is kirántanak. A hagyományos bunda errefelé a liszt, tojás, morzsa hármasa, ezt szokták esetleg ezzel-azzal turbózni. Egészen más világ a japán tempura, változatosságképpen érdemes azt is kipróbálni.
Szabó Józsefné 1959-ben kiadott kis könyvecskéjén – inkább füzetecskéjén – keresztül kicsit beleláthatunk a több évtizeddel ezelőtti toros szokásokba, miket készítettek, milyen receptek alapján, meg hát hogy mi is volt a toros vacsora ételsora.
Januárban főleg sertéshús szerepel az étlapunkon, hiszen ez a hónap a klasszikus disznóvágások legfőbb időszaka. Mellette pedig minél egyszerűbb fogásokra vágyunk, hiszen az ünnepek alatt sütöttünk-főztünk eleget, ízekből is sok volt, kis pihenőre vágyunk, mindenféle értelemben.
Az új év első napján lencsét kell enni, nincs mese. Ettől leszünk gazdagok. A lencse nagyon sokoldalú alapanyag, sokféle étel készíthető belőle, a levestől a salátákig. Érdemes kikísérletezni, hogy melyik jön be a családnak, örömmel és ne duzzogva egyék az ifjak is az elsején kötelező hüvelyest.

Ezek is érdekelhetnek