Az új év első napján lencsét kell enni, nincs mese. Ettől leszünk gazdagok. A lencse nagyon sokoldalú alapanyag, sokféle étel készíthető belőle, a levestől a salátákig. Érdemes kikísérletezni, hogy melyik jön be a családnak, örömmel és ne duzzogva egyék az ifjak is az elsején kötelező hüvelyest.

Hogy a gyerek is megegye

Ha az új évet pár órás havas kirándulással vagy szánkózással kezdjük, utána nincs jobb egy nagy tányér forró, tartalmas levesnél. Ez a füstölt húsos leves pont ilyen, átmelegít, laktat és nagyon finom.

[eadvert]

Tejfölös-kapros lencseleves füstölt oldalassal

Alig főzünk főzeléket ma már, pedig ezeknek is megvan a maguk szerepe az étkezésünkben, főleg, ha jól készítjük, tehát ha az értékes alapanyagok dominálnak benne, és nem a rántás. A tejfölös lencse hagyományos fogás, étteremben ilyet nemigen kapunk, ha jóra vágyunk, magunknak kell elkészíteni. Kötelező kelléke valamilyen jófajta sonka vagy virsli ropogósra pirítva.

Tejfölös lencsefőzelék sült sonkával

A lencsefőzelékért és a levesért a gyerekek általában nem rajongtak, de ez a lencsesaláta mindenkit levesz a lábáról, valószínűleg mindenki szívesen megeszi. Az már csak hab a tortán, ha még sajtos pirítóst is adunk mellé.

Tojásos lencsesaláta sörös-sajtos pirított kiflifalatokkal

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.