Az idén hétfőre esik február 14., a hét első munkanapján nem biztos, hogy lesz kedvünk egy szív alakú szerelmes reggelivel pepecselni. De nyugodtan áthelyezhetjük szombatra vagy vasárnapra, biztosan akkor is élvezetes lesz a kétszemélyes csipegetés.

Reggeli Valentin-napra

A fiatal és a kevésbé fiatal szerelmesek szeretnek ünnepelni. A havi, félév- és évfordulók mellett ma már nem maradhat ki a szerelmesek napja, a Valentin-nap (vagy ha úgy jobban tetszik, Bálint-nap) sem. Az ünneplésnek fontos részei a kedves ajándékok mellett a kettesben elköltött étkezések. A fogások egyszerűek, hogy a konyhában még nem nagyon járatosak is könnyedén elkészíthessék. Három fontos jellemzőjük van még: pirosak és/vagy szív alakúak és/vagy afrodiziákumokat, azaz szerelmi serkentőszereket tartalmaznak. Jó játék, kár lenne kihagyni. Itt most reggelire ajánlunk pár ötletet.

A mi terülj-terülj asztalkámra ezeket tettük:

Szív alakú sült krumpli: először félig megfőzzük a vékony szeletekre vágott burgonyát, utána erős kiszúróval szíveket vágunk ki belőle. Leszárítjuk, majd a szokásos módon bő zsiradékban ropogósra sütjük.

Szív alakú zöldségek és sonka: süteményszaggatóval kiszúrjuk a felszeletelt uborkát, paradicsomot, felvágottat.

Málnás-banános turmix: egy deci tejszínhabot szív alakú mélyedésekkel ellátott szilikon bonbonkészítőbe öntünk, és pár órára berakjuk a fagyasztóba. 20 dkg fagyasztott málnát, két banánt és 3 deci tejet összeturmixolunk, ízlés szerint édesítjük. Tálalás előtt poharakba öntjük, és a tetejét fagyasztott tejszínhabbal, friss málnával díszítjük.

Omlett: a szokásos. Habosra verünk fejenként két tojást pici sóval, belekeverünk egy kis csokor összevágott zöld fűszert, és kevés zsiradékon megsütjük.

Valentin pizza

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.