A készen kapható réteslapokból villámgyorsan süthetünk finomságokat. Ha már unjuk a hagyományos felcsavart változatot, akkor válasszunk valami különlegesebb formátumot. Csináljunk kis batyukat, hajtogassunk rudacskákat vagy formázzunk igazi tortát. Vagy valami mást. Az a lényeg, hogy a roppanósra sült vékony tésztaburok jó sok zamatos tölteléket rejtsen.

Ripsz-ropsz édességek réteslapból – nem hagyományos módon

Aranyszabályok kész réteslapok használatához:

[eadvert]

– Nagyon sokfélét lehet kapni. Az ár és a minőség nincs mindig szoros összefüggésben. Próbáljunk ki többfélét, hogy megtaláljuk az igazit.

– Ha kibontjuk a csomagot, ügyeljünk, hogy míg az egyik adag lappal dolgozunk, a többi ne száradjon ki. Hagyjuk a csomagolásban vagy takarjuk le nedves terítővel.

– Annyira vékonyak a készen kapható réteslapok, hogy mindig legalább kettőt érdemes használni (ha szárazabb, törősebb, akkor hármat-négyet).

– Alaposan meg kell kenni zsiradékkal a vékony lapokat, egyébként szétporlanak sülés közben. Legfinomabb hozzá a vaj, de sós réteseknél használhatunk libazsírt is.

– Ha nagyon leveses a töltelék (gyümölcs például), ügyeljünk, nehogy eláztassa a tésztát. Nyomkodjuk ki alaposan és/vagy tegyünk alá édes morzsát (esetleg sima zsemlemorzsát).

– A megtöltött rétes tetejét sütés előtt kenjük meg olvasztott zsiradékkal vagy tejföllel, hogy ne száradjon ki.

Cseresznyés rétestorta

Citromos-ribizlis rétes

Meggyes-vaníliás rétesbatyu

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.