A legtöbben itt tartják a szemetesvödröt és szinte minden egyebet, amire egyszer még szükség lehet a háztartásban. Arról meg elfeledkeznek, hogy egy kisebb szivárgás is komoly károkat okozhat az itt lévő holmikban. Lássuk, mit érdemes itt tárolni, és mi az, aminek inkább keress egy másik helyet!

Te mit tárolsz a mosogató alatt? Ha ezek közte vannak, akkor változtass!

ÁLLATELEDEL

A nem túl kellemes szagú tápokat sokan suvasztják be ide, de vigyázat: ezek felbontva könnyen megpenészedhetnek! Ezért ha nem találsz nekik más, szárazabb helyet, akkor a papírzsákból mindig öntsd át őket egy légmentesen zárható műanyag dobozba. Ebből egyrészt kevésbé jut ki az intenzív szag, másrészt az esetleges víztől is biztosan megóvja az eledelt.

GYÚLÉKONY ANYAG

Ennek egyértelműnek kellene lennie, de azért itt is elmondjuk: a konyhában ne tárolj semmilyen tűzveszélyes anyagot, se a mosogató alatti szekrényben, se máshol! A hígító, a különböző oldószerek, a bútorlakk és a festékek, sőt még a cipőpaszta is gyúlékony anyag, de könnyen lángra lobbanhat a bútorok vagy a padló fényesítésére használt olajos kendő is. Ezeket inkább tárold a garázsban vagy az előszobaszekrényben!

TISZTÍTÓSZEREK

A mosogató alatti szekrény kellően alacsonyan van ahhoz, hogy a kíváncsi, már totyogó gyerek, illetve a háziállatok könnyen hozzáférjenek a tartalmához. Ezért jobb, ha nem itt tárolod a veszélyes vegyszereket, a fertőtlenítő hatású tisztítószereket, a lefolyótisztítót vagy a hipót! Legfeljebb a mosogatógép-tablettát, az extra adag mosogatószert vagy a konyhai tisztításhoz használt ecetet és szódabikarbónát tartsd itt – és lehetőleg akkor is egy jól záródó és nem egykönnyen kinyitható műanyag dobozba téve!

SZERSZÁMOK

Kalapácsra, csavarhúzóra vagy fogóra bármikor szükség lehet egy háztartásban, de a rozsdásodásra hajlamos kéziszerszámokat nem ajánlott ebbe a szekrénybe pakolni, mert már egy kisebb, észrevehetetlen szivárgás is károsíthatja az anyagukat. Keress nekik egy szárazabb helyet a lakásban!

TAKARÍTÓESZKÖZÖK

Itt kéznél lesznek a természetesen egy vízálló műanyag dobozban tartott tartalék mosogatószivacsok és törlőkendők, de az extra adag szemeteszsák, valamint egy kisebb seprű és lapát is jó szolgálatot tehet, ha gyorsan fel kell takarítani valamit a konyhában.

POROLTÓ

A legtöbb háziasszonynak eszébe sem jut, hogy ilyesmit tartson otthon, pedig jobb időben beszerezni ezt is. A mosogató alatti szekrényben kellően központi helyen lesz ahhoz, hogy bármikor hozzáférjen – sosem tudhatja, mikor lesz rá szükség!

[eadvert]

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.