Mi, háziasszonyok már november végén azon töprengünk, az idén mi legyen a karácsonyi menü. Még azokban a családokban is, ahol hagyományosan ugyanazt főzik minden évben, mert változik a világ körülöttünk. Megérkezik egy-két unoka, valamelyik családtag diétázik, vegán vagy vegetáriánus étrendre tér, sokkal többen leszünk vagy jóval kevesebben. Új sorozatunkban ehhez adunk pár hasznos ötletet.

Ünnepi menü – Az idén másként lesz

Karácsonykor nem szoktunk takarékoskodni, pazar menüvel szeretjük elkápráztatni a családot. Persze azért nem kell két kézzel szórni a pénzt. Ez az ételsor még akkor is kihozható bőven 15 ezer forint alatt, ha veszünk hozzá valami jóféle bejglit vagy egy tálca cukrászsüteményt.

Előétel: Rántott mozzarellagolyók paradicsomos pirítóssal

Mert imádjuk a rántottat. Ennyi talán belefér a szentestébe is, előkészíthetjük, de sütni közvetlenül a vacsora előtt kell, mert úgy a legjobb. Remek kísérője a pikáns paradicsomos pirítós.

https://videkize.hu/recept/fuszeres-bundaban-sult-mozzarellagolyok-paradicsomos-piritossal/

Leves: Zöldséges halleves

Sokan nem szeretik a klasszikus, piros színű magyar halászleveket. Helyette érdemes kipróbálni ezt a fehér, zöldséges változatot. Szálkamentes tengeri halból készítjük, így a gyerekek is ehetik (persze egy kis óvatosság sosem árt). Az alkoholtartalomtól nem kell félni, a főzés során csak az íze marad a bornak, az alkohol elfő belőle.

https://videkize.hu/recept/zoldseges-feherboros-halleves/

Főfogás: Zsályás karaj gesztenyés kelbimbóval

Ez kicsit más, mint a szokásos. De a karajt egyébként szeretjük, és ennél egyszerűbben nemigen lehet elkészíteni. Nagyon különleges a köret, a gesztenye teszi ünnepivé (ha nem akarunk vele pepecselni, lehet kapni készen is főttet). Természetesen összedobhatunk mellé egy jó nagy adag burgonyapürét is, így mindenki elégedett lesz.

https://videkize.hu/recept/zsalyas-karaj-gesztenyes-kelbimboval/

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.