Meghámozzuk az almát, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Összekeverjük egy-két evőkanál kristálycukorral, és hagyjuk állni.
Összekeverjük a palacsintatésztát: a tojások sárgáját kikavarjuk az egy deci olajjal, csipet sóval, egy evőkanál cukorral. Több részletben, váltakozva beledolgozzuk a lisztet, a tejet, és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Beledolgozzuk a fehérjékből vert habot is. Közben az alma levet engedett, gyengéden kinyomkodjuk és beleforgatjuk a tésztába.
A palacsintasütőt az első palacsinta alá kikenjük olajjal, utána már nem kell, elég zsiradék van a nyers tésztában. A szokásosnál kisebb és vastagabb palacsintákat sütünk a masszából. Lekvárral töltjük, félbehajtjuk, meghintjük porcukorral.