Forrás: Pásztor Tünde

Almás palacsinta lekvárral

  1. Meghámozzuk az almát, a reszelő durvábbik oldalán lereszeljük. Összekeverjük egy-két evőkanál kristálycukorral, és hagyjuk állni. Összekeverjük a palacsintatésztát: a tojások sárgáját kikavarjuk az egy deci olajjal, csipet sóval, egy evőkanál cukorral. Több részletben, váltakozva beledolgozzuk a lisztet, a tejet, és annyi szódavizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Beledolgozzuk a fehérjékből vert habot is. Közben az alma levet engedett, gyengéden kinyomkodjuk és beleforgatjuk a tésztába. A palacsintasütőt az első palacsinta alá kikenjük olajjal, utána már nem kell, elég zsiradék van a nyers tésztában. A szokásosnál kisebb és vastagabb palacsintákat sütünk a masszából. Lekvárral töltjük, félbehajtjuk, meghintjük porcukorral.

Málnás palacsinta mascarponéval és csokival

Szebeni palacsinta

Rétestésztába bújtatott újévi malacsült

 

 

kaloria 210 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.