Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat meg a lisztet. Három egyforma részre osztjuk az összegyúrt tésztát. A kétharmadát egyenletesen beleszórjuk egy tepsi aljába, kézzel elegyengetjük, kis oldalfalat is csinálunk (ha úgy egyszerűbb, akkor lisztezett deszkán nyújthatjuk is). Legalább fél órára berakjuk a hűtőszekrénybe. Az egyharmadhoz hozzágyúrjuk a fél csésze diót, és ezt is hideg helyre tesszük.
Közben az almát meghámozzuk, a csutkáját kiszedjük, felszeleteljük vékonyan, és a vajon a fűszerekkel roppanósra pároljuk. Hozzákeverjük a fél csésze diót. A tepsiben lévő, lehűtött tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tíz percig elősütjük. Kivesszük, rákanalazzuk az almásdiós tölteléket. A tetejére morzsoljuk a diós tésztát. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Ha kihűlt, kockára vágjuk. Fahéjas tejszínhabot adunk mellé.