Almás-mákos bomba
Összekeverjük a lisztet, a mákot, a sütőport és a megtisztított, lereszelt almát. Egy másik edényben fehéredésig keverjük az egész tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat is. A száraz hozzávalókat összedolgozzuk a cukros-olajos tojással. Négy sütésálló formát kivajazunk, kilisztezünk, majd a masszát elosztjuk ezekben. 150 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Meggyes csokiöntet
Az öntethez kikeverjük az olajat a kakaóporral és a cukorral. A meggylevet kis lábasban feltesszük főni. Ha
felforrt, hozzáöntjük a kakaós elegyet, és jól kiforraljuk.
Hozzáadjuk a kimagozott meggyet, és pár percig még
forraljuk. Egy-egy tányérra borítjuk a mákos bombát, és
gazdagon leöntjük a meggyes csokoládémártással.