Amarántkása erdei gombával

Amarántkása erdei gombával

Egy éjszakára beáztatjuk az amarántot. Másnap megmossuk a szárított gombát, forró vizet öntünk rá, és hagyjuk állni 20 percig. Az amarántról leöntjük az áztatóvizet. Négy-ötszörös mennyiségű alaplevet adunk hozzá, és kis lángon kevergetve puhára főzzük. Ha esetleg felszívná az összes folyadékot, még adunk hozzá. A végén jó levesesnek kell lennie. Hozzákeverünk 10 dkg vajat, és letakarva hagyjuk kicsit pihenni. Egy serpenyőben egy evőkanál vajon üvegesre sütjük a felkockázott vöröshagymát, majd hozzákeverjük a felszeletelt fokhagymát is. Együtt pirítjuk egy percig. Rászórjuk a felszeletelt csiperkét és a gyengéden kifacsart szárított gombát. Ha elfőtte a levét, rászórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk és borsozzuk. Az amarántot tányérokba szedjük, rákanalazzuk a gombás ragut. Szórhatunk rá parmezánforgácsokat is.

kaloria 380 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.