Ángádsábur (Örmény fülleves)
A húst a megtisztított vöröshagymával bő, hideg vízben feltesszük főni. Sóval, borssal és egy darabka friss gyömbérrel ízesítjük. Amikor felforrt, leszedjük a habját, majd lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Egy óra múlva hozzáadjuk a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket, és a levest bő másfél óra alatt készre főzzük.
A gombát megmossuk, nagyon vékonyra felszeleteljük, majd a finomra vágott petrezselyem zöldjével együtt a margarinon megpirítjuk.
A húslevest leszűrjük, majd a levesben kifőzzük a tésztabatyukat. Hozzáadjuk a pirított gombát, és visszatesszük a benne főtt zöldségeket, kisebb darabokra
vágva. A tejfölt összekeverjük a churuttal, és a leveshez keverjük. Ez adja a különleges, savanykás ízét. Végül az egészet összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Levesbetét
Közben elkészítjük a levesbetétet: a lisztből, a vajból, a tojásból meg a vízből egy csipet só hozzáadásával derelyetésztát gyúrunk. A darált húst a finomra vágott hagymával összedolgozzuk, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk, 3 × 3 cm nagyságú darabokra vágjuk, és a közepükre egy kevés tölteléket halmozunk. A derelyéket fül alakúra hajtogatjuk: előbb téglalap alakúra, majd az átlósan szembenálló sarkokat egymásra hajtjuk.