Forrás: Csonka Ilona

Aszalt gyümölcsös rétes

  1. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzádolgozzuk a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját, végül hozzárakjuk a fehérjékből vert habot is. Kettesével-hármasával kiterítjük a réteslapokat, a rétegeket megkenjük olajjal. Megtöltjük a habos keverékkel, megszórjuk az öszszevágott aszalt gyümölcsökkel és mandulával. Lazán feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk. A tetejét is lekenjük olajjal, majd 200 fokos sütőben megsütjük. Ha langyosra hűlt, megszórjuk porcukorral, vastag szeletekre vágjuk.

Sonkás-brokkolis rétes

Almás rétes túrós-marcipános tésztából

 

kaloria 260 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink