Aszalt paradicsommal töltött csirkecombok
Először megformázzuk a csirkecombokat: a porcos részt levágjuk a csontról, a bőrt fellazítjuk és bemetsszük, azután 2 szem aszalt paradicsom, kapribogyó, egy-egy darabka kecskesajt és egy-egy bazsalikomlevél társaságában visszatömködjük a csont mentén a hús alá. A csirkecombokat megsózzuk, tepsibe tesszük, és meglocsoljuk az aszalt paradicsom olajának a felével. Öntünk alá egy kevés vizet, azután a 160 fokos sütőben körülbelül 45 perc alatt megsütjük.
Bazsalikomos zöldséges rizottó
A paradicsom maradék olaján megfuttatjuk a rizst. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, megsózzuk,
és puhára pároljuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A csirkecombok alatt keletkező szaftból kiveszünk egy keveset, serpenyőbe tesszük, és a puhulás sorrendjében megpároljuk benne a zöldségeket. (Nem kell egészen
puhára, finomabb, ha egy kicsit roppanós marad.) A végén adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomot. A párolt rizst összeforgatjuk a zöldségekkel, meg a reszelt sajttal. Tálaláskor frissen reszelt parmezánnal hintjük meg a rizottó tetejét.