Aszalt szilvás almabatyu

Aszalt szilvás almabatyu

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A tojást és a tejszínt elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. Meghintjük piskótamorzsával, majd elosztjuk rajta a kisebb darabokra vágott aszalt szilvát és a darált diót. A meghámozott, kicsumázott almákat félbe vágjuk, és a vágott felükkel lefelé elrendezzük egyenlő távolságra a tésztán. Cukros fahéjjal megszórjuk, azután az almák között a tésztát 8 egyenlő négyzetre vágjuk. A tésztát ráhajtjuk az almákra, batyukat formázunk. Felvert tojással megkenjük, majd megsütjük. Eleinte 200 fokon sütjük pár percig, azután visszavesszük a hőfokot, és körülbelül további 15 percig hagyjuk a sütőben, amíg az alma megpuhul, és a tészta teteje rózsaszínűre pirul.

kaloria 550 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.