Bajor káposztával töltött, baconbe göngyölt tarja

Először a bajor káposztát készítjük el. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és egy nagy serpenyőben pici zsiradékon barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát. Rátesszük a savanyú káposztát, hozzáadjuk a csombort, és addig pirítjuk-pároljuk kevergetve, míg el nem fő alóla a folyadék.

Közben a hússzeleteket finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával. Mindegyik szelet közepére halmozunk egy-egy vastag csíkot a kész káposztából. Feltekerjük a húst, majd mindegyiket becsavarjuk 2-2 szelet baconbe.

Egy kisebb tepsit zsiradékkal kikenünk vékonyan, belefektetjük a felcsavart húsokat, és 160 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Pár perces pihentetés után felkarikázzuk, és sült gyökérzöldségekkel tálaljuk.

Tepsiben sült tarja almával, szőlővel, hagymával

kaloria 360 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

5 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.