Barbecue-mártás
Összekeverjük a mártás hozzávalóit egy alkalmas méretű tálban, ízlésünk szerint teszünk hozzá az őrölt csiliből, a cayenne-i borsból, a római köményből és a tabasco szószból.
Sült karaj zöldséges újburgonyával
Besózzuk a karajt, majd kis pihentetés után bekenjük az összeállított szósszal. Olajjal kikenünk egy tepsit, beleállítjuk a megfűszerezett húsdarabot, öntünk alá kis vizet. Alufóliával lefedjük, s betoljuk a 150 fokos sütőbe. Nagyjából 20 percenként kivesszük, és átkenjük a mártással. Bő egy óra alatt sül meg. A fel nem használt mártás a hűtőben eláll egy darabig.
A burgonyát alaposan lesúroljuk, hámozni nem kell. Sós vízben kicsit előfőzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk. Félidőben hozzáadjuk a méretesebb kockákra vágott újburgonyát, és jó összesütjük. A végén sóval és finomra vágott petrezselyemlevéllel ízesítjük.