Barna-sárga brownie

A barna alaphoz kihabosítjuk a tojásokat a cukorral. Közben vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd óvatosan összekeverjük a habos tojásos masszával.

A száraz alapanyagokat (a lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport) összekeverjük egy tálban, végül a csokis alaphoz adjuk, és összeforgatjuk óvatos, de határozott mozdulatokkal.

A narancssárga részhez megolvasztjuk a fehér csokit a vajjal. Habosra keverjük a tojást a sóval, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd megszínezzük pár csepp narancssárga ételfestékkel. A keverékhez adjuk az olvadt fehér csokis vajat. Egy külön tálban összekeverjük a mandulalisztet, a lisztet és a szeletelt mandulát, majd összeforgatjuk a narancssárga résszel.

A barna tésztát sütőpapírral bélelt magas oldalú tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a narancssárgát. Egy villa nyelével picit összekeverjük a színeket, és 175 fokos sütőbe tolva kb. 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már masszív, de még picit remegős a közepe.

Brownie dióval

Dupla mogyorós

 

kaloria - CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink