Barna sörös, füstölt húsos korhelyleves

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, jól kipirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd mehet az apróra vágott fokhagyma. Fél perc után rádobjuk a kockákra vágott füstölt tarját és csülköt, és fehéredésig sütjük.

Fűszerezzük őrölt köménnyel, babérral, sóval, borssal, meghintjük őrölt pirospaprikával. Felöntjük bő fél liter vízzel, ráöntjük a barna sör felét, és elkezdjük főzni. Beletesszük a lébe a meghámozott, karikákra, illetve kockákra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét és zellert. A savanyú káposztát megkóstoljuk, ha túl savanyú, átmossuk, majd ezt is beletesszük a fazékba.

Addig főzzük a levest, míg a hús meg nem puhul. Közben a kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. A leveshez hozzáöntjük a maradék sört, belerakjuk a sült kolbászt, végül egy evőkanál lisztből és két deci tejfölből készített habarással besűrítjük. Megszórjuk frissen vágott kaporral. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Korhelyleves füstölt oldalassal, gerslivel

kaloria 370 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink