Bedobálós túrós

A vaj felével kikenünk egy kis tepsit.

Összeszitáljuk egy tálba a réteslisztet, a porcukrot, a sütőport és a fahéjt. A keverék felét beleszitáljuk a kivajazott tepsibe. Kézzel rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a mazsolával és a reszelt citrom- vagy narancshéjjal. (Ezt a réteget külön nem cukrozzuk, eléggé édes a lisztes keverék). A tetejére szitáljuk a maradék cukros, fahéjas lisztet.

Botmixerrel kikeverjük a tejet a tojásokkal, és egyenletesen meglocsoljuk vele a tepsibe lerakott rétegeket. A maradék 5 dkg vajat megolvasztjuk, és ezt is elosztjuk a sütemény tetején.

180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készül el. Hagyjuk langyosra hűlni, mert melegen még nem lehet szépen szeletelni.

Bedobálós túrós

 

kaloria 220 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.