Birsalmaleves csirkével

Tóth Lászlóné (Kazincbarcika) nagymamája jól bevált receptjét küldte el tíz évvel ezelőtt. Különleges, pikáns ízű, tartalmas leves. Nem nehéz étel, de utána második fogásként legfeljebb egy könnyű házi tészta következhet.

  1. Megtisztítjuk és feldaraboljuk a csirkét. Lábasba rakjuk a meghámozott, feldarabolt birsalmával együtt. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest akarunk. Kevés sót, annál több cukrot teszünk bele. Később, ha fő, meg kell kóstolni, és ízlés szerint lehet még cukrozni. Ha már puha a hús, a lisztet vízzel összekeverjük, és behabarjuk vele a levest. Kicsit összefőzzük, majd ráöntjük a tejfölt is. Ezzel már nem kell főzni, csak jól átkeverni.

TRÜKK

Bármilyen más hússal is készíthetjük, de ha sertéshúst teszünk bele, azt egy kicsit elő kell főzni, mivel annak a főzési ideje jóval hosszabb, mint a birsalmáé.

Zsályával sült sertéstarja birsalmás burgonyával

Gyömbéres birsalmasajt

kaloria 250 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.