Borhabtorta

Piskóta

A 8 szeletes tortaformához tartozó fémkarikát sütőpapírra helyezzük. A tojások fehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a tojássárgáját meg a citromhéjat, végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A piskótát szétkenjük a fémkarikában, és 190 fokos
sütőben 12 perc alatt megsütjük.

Öntet

A szőlőt apró darabokra vágjuk, összeforraljuk a cukorral, majd lehűtjük.

Krém és a töltés

A bor negyedrészét elkeverjük a kukoricakeményítővel, a többit felforraljuk a cukorral, majd a feloldott kukoricakeményítővel folyamatos keverés mellett besűrítjük. A boralapot ezután lehűtjük.
Ha kihűlt, átkeverjük habverővel, majd tejszínnel lazítjuk, és belekeverjük a feloldott lapzselatint meg az apróra vágott kékszőlő-szemeket. Ezt a habos krémet töltjük be a formaleválasztóval kifújt vagy vajjal vékonyan kikent Zila tortaformába. (Ügyeljünk a hézagmentes töltésre!) Végül a tetejére tesszük a piskótát. Mélyhűtőben körülbelül 4 óra alatt kifagyasztjuk, így el tudjuk távolítani a szilikonformát. A torta üregeibe töltjük a fehér szőlőből készült öntetet.

kaloria 270 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink