Borsos csirkemell eperágyon kínálva
A zselatint 2 dl hideg vízbe beáztatjuk, majd meglangyosítjuk. Feloldjuk benne a cukrot, pici citromlével ízesítjük. Egy 20 x 30 cm-es tepsi aljára zsugorfóliát helyezünk.
A zselatinos oldat egyharmadát beleöntjük, majd tetszetősen elrendezzük rajta a megmosott, hosszában felszeletelt epret. Mielőtt a maradék zselatin megdermedne, óvatosan az eperrétegre öntjük, azután hagyjuk teljesen megszilárdulni. Legegyszerűbb, ha hűtőbe tesszük.
A csirkemellfilét megsózzuk, vastagon megszórjuk
zöld borssal. Serpenyőben olívaolajon mindkét oldalán
elősütjük, majd takaréklángon, fedő alatt kb. 10 perc alatt
megpároljuk.
A friss csírát tányérokra szedjük, meglocsoljuk egy kevés
olívaolajjal és balzsamecettel. Az eperkocsonyát tetszőleges formákra vágjuk, végül a felszeletelt csirkemellel együtt ízlésesen elrendezzük a tányérokon.