Brokkolikrémmel bélelt csirkemell
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben leforrázzuk. Leszűrjük, lehűtjük, azután apróra összevágjuk. Ízesítjük sóval, csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval és zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát,
és elkeverjük benne a reszelt sajtot – ez fogja majd össze a tölteléket.
A csirkemelleket megformázzuk, levágjuk róluk a lepottyanni kívánkozó részeket, majd egy hegyes, éles késsel szép nagy lyukat szúrunk beléjük. A húst megsózzuk, azután habzsák vagy egy levágott sarkú nejlonzacskó segítségével beléjük nyomjuk a tölteléket. A csirkemelleket baconba tekerjük, és tepsibe sorakoztatjuk. Öntünk melléjük egy kevés vizet, és fólia alatt megsütjük. Amikor elkészült, levesszük a fóliát, és a tetején a bacont ropogósra pirítjuk.