Brokkolis-fokhagymás tejszínes tészta

Brokkolis-fokhagymás tejszínes tészta

Megtisztítjuk a brokkolit, kis rózsákra szedjük. Gyöngyözve
forró sós vízben két percig blansírozzuk. Leszűrjük, jéghideg vízzel átmossuk, és hagyjuk lecsöpögni. Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, rádobjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, megpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, hagyjuk egy picit forrósodni, majd ráöntjük az alaplevet és a tejszínt, és tíz percig főzzük csendes tűzön. Sóval, fekete borssal és csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Beleforgatjuk a brokkolit és a félbevágott paradicsomokat. Roppanósra főzzük a tésztát. Leszűrjük, majd szétosztjuk négy tányéron. Mindegyikre ráöntjük a mártás negyedét, durvára darált borssal meghintjük. Reszelt parmezánt kínálunk mellé.

kaloria 640 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink