Meghámozzuk a krumplit, felkarikázzuk, és sós vízben megfőzzük. Felforrósított zsiradékon megpirítjuk a darált húst, fakanállal széttörjük a morzsákat. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, együtt sütjük pár percig. Rádobjuk a felkockázott paprikákat, ráöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Sóval, borssal ízesítjük.
Egy tűzálló formát zsiradékkal megkenünk, és belerétegezzük a főtt krumplit meg a paradicsomos-húsos ragut úgy, hogy felülre burgonya kerüljön. Rászórjuk a feldarabolt olajbogyót, villával kicsit belekeverjük. Összekeverjük a tejfölt a két tojással és a reszelt sajttal, rálocsoljuk a rakottas tetejére. 200 fokos sütőben 25 perc alatt összesütjük.