Burokban sült datolya

  1. A szikáran egyszerű külső mögött meglepő finomság búvik meg. A gyúródeszkára rászitálom a lisztet, beleteszem
    a vajat, két tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport és a sót. Mindebből tésztát gyúrok, amit egy óra hosszát pihenni hagyok. Azután a tésztát kinyújtom fél cm vastagra, és kockákra vágom. Minden kockába egy-egy kimagozott datolyát nyomkodok – ha kisebb golyókat akarok, elég a félbevágott gyümölcs is –, beburkolom a tésztába, és gombócot formázok. Enyhén kikent tepsire rakom őket, megkenem tojássárgájával és bemelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat) hirtelen sütöm kb. 15-20 percig.

Székelyföldi almás hús

Görbülő sült süllő

kaloria 170 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.