Céklás töltött dagadó diós parajjal
A dagadót a hártyája mentén késsel szétnyitjuk, kiterítjük, és megsózzuk. A céklát felkarikázzuk. A kelleveleket megmossuk, szódabikarbónás vízzel leforrázzuk. Most jöhet az összeállítás: A szétnyitott dagadóra rápakoljuk a kelleveleket, erre jönnek a céklakarikák. Felgöngyöljük, majd cukorspárgával összekötözzük. Alkalmas méretű tepsibe rakjuk, mellétesszük a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát meg a két, vastag külső héjától megfosztott, keresztben kettévágott fokhagymafejet. Öntünk alá egy kis vizet, és közepesen meleg sütőben körülbelül másfél óra alatt készre sütjük.
Közben elkészítjük a körítést. A vajat megolvasztjuk egy
serpenyőben, rádobjuk a gorombára tört diót, megfuttatjuk. Levesszük a tűzről, és átforgatjuk benne a leszárazott, megmosott parajt – de azzal már nem sütjük, a meleg serpenyő és a diós vaj hője elég lesz a levelek megfonnyasztásához. Kicsi sóval ízesítjük.