Cigánka

Cigánka

Megpároljuk a rizst a szokásos módon, vigyázva, nehogy összeálljon. Apróra vágjuk a vörös- és a póréhagymát, és a zsíron puhára dinszteljük. A húst ledaráljuk. A májat éles
késsel kis kockákra aprítjuk (még egyszerűbb, ha a hússal együtt ledaráljuk). Egy tálban összekeverjük a húst, a májat, a rizst, a dinsztelt hagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, beleütjük a két tojást, rászórjuk az erős paprikát, végül sózzuk-borsozzuk. A masszát jól összedolgozzuk, majd megfelelő méretű, négyzetre vágott sertéshártyára rakjuk, és begöngyöljük. Zsírral kikent tepsibe tesszük, forró sütőben megsütjük. Főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

kaloria 540 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.