- Összekeverjük egy citrom levét egy evőkanál ecettel, egy evőkanál olívaolajjal, négy evőkanál joghurttal és a felaprított vagy elmorzsolt oregánóval. Tekerünk hozzá borsot is. A csirkemelleket hosszában két-két darabra vágjuk, jól megforgatjuk a fűszeres pácban. Jól záródó dobozba rakjuk, és legalább egy órán át pácoljuk a hűtőszekrényben.
- Elővesszük, átrakjuk a húst egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megsózzuk. Felkarikázunk egy citromot, és a szeletet a csirkére rakjuk. 180-200 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül félóra alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a salátát. Megmossuk, és felkockázzuk az uborkát, a hagymát és a paradicsomot. Összekeverjük a megmosott, leszárított salátával. Közvetlenül tálalás előtt forgatjuk hozzá a felkockázott sajtot és az olívabogyót. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk frissen facsart citromlével és egy kis extraszűz olívaolajjal.
Hozzávalók
4 személyre