Tészta
A puha vajból, a porcukorból, a tojássárgájából, a citromhéjból, a sütőporral elkevert lisztből és a sóból sima, selymes tésztát gyúrunk. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű,
kivehető aljú, cakkos szélű sütőformát. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tésztát körülbelül 28 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és beleterítjük a formába. A felső szélét késsel simára levágjuk. Sütőpapírból kivágunk egy 28 cm átmérőjű kört, a tésztára helyezzük, majd rászórjuk a szárazbabot, és a tésztát a sütő középső részében körülbelül 15 percig
elősütjük. Azután kidobjuk a papírt és a babot. A tésztát további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Töltelék
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét hűtőszekrénybe
tesszük. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, beleteszünk 15 dkg cukrot és az ételkeményítőt. Belekeverjük a tojások sárgáját, a citromok héját és levét, azután mérsékelt tűzön állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg krémmé sűrűsödik.
Ügyeljünk arra, hogy ne forrjon a krém, mert kicsapódik benne a tojás. Végül hideg vízfürdőben kevergetve kihűtjük.
A citromos krémet a tortalapra simítjuk, majd a sütő középső részében körülbelül 20 percig sütjük. Csipetnyi sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét, közben
fokozatosan beleszórjuk a maradék cukrot.
A habcsókmasszát elsimítjuk a torta tetején, és ismét visszatesszük a sütőbe. Körülbelül 8 perc alatt szép aranysárgára sütjük.