Forrás: Pásztor Tünde

Csicseriborsós répasaláta

Összekeverjük a pác hozzávalóit: az olívaolajba vegyítjük a zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldeket, a narancs reszelt héját és kifacsart levét. Sóval, római köménnyel ízesítjük. A keverékbe forgatjuk a felkockázott tofut, és pár órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A csicseriborsót sós vízben megfőzzük (legalább egy órára van szükség). A répát lereszeljük, a radicchiót kockákra vagy csíkokra, az uborkát kockákra vágjuk. A koriandert nagyobb darabokra metéljük. Mindent összekeverünk egy nagyobb tálban. Ráöntjük a bepácolt tofut a páclével együtt, óvatosan átforgatjuk, s már tálalhatjuk is.

TRÜKK

Ha konzervált csicseriborsót használunk, megtakaríthatjuk a hosszú főzési időt. Vagy egyszerre megfőzhetünk egy nagyobb adaggal, és a maradékot – kisebb adagokra osztva – lefagyaszthatjuk.

Kolbászos, füstölt húsos, csicseriborsós leves őszi gombákkal

Báránycsülök csicseriborsóval, sült paradicsommal

kaloria 150 CAL
ido 195 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink