Forrás: Pásztor Tünde

Csillagtökben sült padlizsános tojáspörkölt

Csillagtökben sült padlizsános tojáspörkölt

A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megtisztítjuk. A vajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a meghámozott, kockákra vágott padlizsánt,
a feldarabolt paradicsomot és a paprikát. A zöldségeket sóval és őrölt borssal ízesítve puhára pároljuk. Amikor kész, hozzáadjuk a cikkekre vágott kemény tojást, és további 2 percig rotyogtatjuk. A patisszon kalapját levágjuk, a magját kikaparjuk, majd 250 fokos sütőben 10 perc alatt egy kicsit előpároljuk. Megsózzuk, és megtöltjük a tojáspörkölttel. Visszatesszük a sütőbe, és 200 fokon
6-8 percig sütjük. A maradék pörköltszafttal meglocsolva tálaljuk.

kaloria 350 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink