Először a zöldségkeveréket állítjuk össze. A paradicsomokat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejüket (erre most nem lesz szükség, használjuk el más ételhez), a húsos részt apró kockákra vágjuk. Nagyon apróra kockázzuk a lila hagymát és a fokhagymát, valamint finomra metéljük a zöld fűszernövényeket is. Tetszés szerinti mennyiséget felaprítunk a csípős paprikából is. Mindezt összekeverjük egy tálban, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük, majd hozzáadunk még egy evőkanál olívaolajat is. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy jól összeérjenek az ízek.
A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, besózzuk. Egy nagy serpenyőben megforrósítunk fél deci olajat, és átsütjük rajta a húsdarabokat. Ha kész, őrölt csípőspaprikába forgatjuk. Felszeletelve tálaljuk a fűszeres zöldségkeverék társaságában.