Csípős uborka

  1. Az uborkát megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, a gyömbért vékonyra felszeleteljük. A kaprot és a csilipaprikát megmossuk, és megszárítjuk.
  2. Egy fazékban 4 dl vizet az ecettel, a cukorral, a hagymával, a vékonyra szelt gyömbérrel, a mustármaggal és a sóval felforralunk. Beletesszük az uborkát, és 2-3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, és a csilipaprikával meg a kaporral befőttesüvegekbe helyezzük. A levet még egyszer felforraljuk, majd belekeverjük a savanyúságtartósítót. A forró léből annyit öntünk az uborkára, hogy teljesen ellepje. Azonnal lezárjuk, 5 percre fejtetőre állítjuk, és a hűvös kamrában tároljuk.

Mustáros-uborkás borjúragu

Hagyományos uborkasaláta

kaloria - CAL
ido - perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.