címke: savanyúság

1 hónapja
Hirdetés
alapanyagfermentálássavanyúságsütőtökszőlő
Az ősz nemcsak színekben, de alapanyagokban is bővelkedik, a vitaminokban és tápanyagokban gazdag zöldségek és gyümölcsök széles választéka hívogat bennünket a piacokon és a boltok polcain. Ahhoz, hogy az ősz ízeit és hangulatát teljes mértékben kihasználhassuk, érdemes új recepteket és módszereket felfedezni. Cikkünkben most adunk néhány inspiráló tippet, hogy hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az ősz kincseiből fermentálással, valamint szót ejtünk két értékes alapanyagról, a sütőtökről és a szőlőről.
CAL percNehézség:
2 hónapja
barnuláscsalamádésavanyúságtartósítószer
A két legnépszerűbb savanyúság a kovászos uborka és a csalamádé. Az előbbit nem is olyan nehéz elkészíteni, még akár a kezdő háziasszonyok is megpróbálkozhatnak vele, hiszen szinte garantált az ízletes végeredmény. A csalamádé sem sokkal nehezebb, ám érzékeny, trükkös étel, mely egy kis odafigyelést igényel.
CAL percNehézség: